Split – izložba fotografija: Siniša Štambuk – MOMENTI

U utorak 10. ožujka 2015. godine u 20 sati, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, bit će otvorena izložba fotografija splitskog fotografa Siniše Štambuka  pod nazivom “Siniša Štambuk – Momenti”. Izložba će biti otvorena do 4. travnja 2015. godine.

 

O izložbi

Vjenčanje kao simbol ljubavnog sjedinjenja. Ipak, pogledamo li fotografije s brojnih vjenčanja koja je snimao i za ovu prigodu odabrao Siniša Štambuk, nećemo na puno njih naći par. Ni neizbježnu, dražesnu kič scenografiju. Izabrane fotografije bilježe spontanije trenutke toga svečanoga čina, one u kojima mladenci i njihovi gosti ne poziraju, već su uhvaćeni u trenutku kada ne očekuju da ih se fotografira; u trenucima pripreme, odijevanja, razmišljanja ili u trenucima opuštenog veselja. Sinišino reportersko oko naviklo je na strpljivo i nenametljivo čekanje pri čemu protagonisti prestaju biti svjesni prisutnosti fotografa, a rezultat je fotografija koja nadilazi svoju primijenjenu svrhu. Fotografija koja odabirom trenutka, kadrom i kompozicijom odaje promišljenog, strpljivog i likovno osviještenog autora koji drži do svoje profesije i naručitelja.

Dr. Sandi Bulimbašić

 

O autoru:

Siniša Štambuk rođen je 13.03.1975. u Splitu.

1994. završio je školu za fotografskog dizajnera pri Školi likovnih umjetnosti u Splitu.

1995.– 2007. radi kao fotoreporter za EPH – Arenu, Milu , Graziu, Globus, Playboy, Gloriu i Cosmopolitan.

Od 2007. radi kao samostalan fotograf.

U veljači 2013. imao je samostalnu izložbu fotografija u Art Caffeu hotela Le Meridien pod nazivom “Vjenčanja – nova perspektiva”

 

Fotoklub Split

Josip Ostojić, tajnik