Split – izložba fotografija: PRVIH 10

U renomiranom prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci ove nedjelje (24. travnja) u 20 sati otvara se izložba naziva ”Prvih 10”, na kojoj će biti predstavljene ponajbolje fotografije izlagane tijekom prvog desetljeća ”Splitske.tiramole”.

Ova izložba je ‘konop’ na kojem se već 10 godina ‘suše’ fotografije mladosti koje povezuje kreativnost, zanimljiv kadar i trenuci koji ostaju kao dokument vremena. Sve izložene fotografije redom su snimljene u Splitu, gradu koji nam je svima vječna inspiracija.Jer kako drukčije objasniti da je u prvih 10 godina postojanja na izložbu 700 autora prijavilo preko 5000 radova. Pred posjetiteljima će do kraja mjeseca biti tek dio tog ‘šarenila robe’ kojeg smo na ponovno ‘sušenje’ postavili povodom ovog mini jubileja – kazuju iz Udruge za promociju kulture mladih „Splitski portal“, koji u suradnji s Gradom Splitom organiziraju ovu izložbu.
U prigodnom programu povodom otvaranja najavljen je nastup Ansambla za suvremenu glazbu ”S/UMAS” koji je nastao pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, a pod mentorstvom renomiranog profesora Gordana Tudora. ”S/UMAS” je sastavljen od studenata klavira, violine, viole, violončela, saksofona, flaute i klarineta, a uz djela svog voditelja izvodit će i skladbe Franka Zappe, Marca Mellitsa i Johna Adamsa.

Izložene fotografije možete razgledati do 30. travnja 2016. godine.

Organizatori: Grad Split i Udruga za promociju kulture mladih “Splitski portal”.