Split – izložba fotografija: PETRA BRNARDIĆ | Borderline

U srijedu, 16. siječnja 2019. godine u 20 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, pdržat će se otvorenje izložbe naziva “Borderline” autorice Petre Brnardić.

Izložba prikazuje seriju introspektivnih autoportreta kojima autorica pokušava dekonstruirati vlastiti identitet izoliranjem trenutaka osobitog emotivnog naboja. Scenografski bogate i vizualno promišljene fotografije prikazuju širok spektar nijansi ljudskog stanja i osjećanja, te u promatraču neminovno evociraju niz emocija – od paranoične, paralizirajuće panike do samosvjesnog osjećaja ispunjenog prihvaćanja.

Izložba je istovremeno veoma osobna, ali i univerzalno ljudska, koja kroz intimni dnevnik progovara o stanjima koje svatko od nas može proživjeti.

Petra Brnardić rođena je 1978. godine u Zagrebu, gdje je završila Akademiju dramskih umjetnosti, a uz fotografiju bavi se i brojnim drugim vidovima vizualne umjetnosti. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, uvrštena je u tri fotografske zbirke, a za svoj rad dobila je nekoliko nagrada i priznanja.

Izložbu možete pogledati do 31. siječnja 2019. godine.