Split – izložba fotografija: Novi život na dar

Sutra, 20. svibnja 2014. godine, od 19 sati u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, može se pogledati izložba fotografija “Novi život na dar”, natječajna izložba na temu darivanja organa.

Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske je organiziralo foto natječaj u okviru nacionalnog transplatacijskog programa u svrhu podizanja osviještenosti građana o važnosti darivanja organa te obilježavanja Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa, a izložba izabranih radova je bila već prikazana u nekoliko hrvatskih gradova.
(popis autora nalazi se u privitku)

Autori fotografija su kroz svoj osobni doživljaj, vizualni identitet i kreativna rješenja ilustrirali solidarnost i humanost čina darivanja organa.

Izložba se može pogledati do 30. svibnja.

…………………………………..

Osim spomenute izložbe u dijelu Galerije biti će postavljen umjetnički foto-koncept Zorana Krpetića: Povratak u budućnost…-višemetarska traka s fotografijama snimljenim na njegovom putu prema transplantacijskom centru (transplatacija jetre) pred par godina. Zoran Krpetić je jedan od osnivača udruge “Transplant Dalmacija”

……………………………………

Sutra neće biti svečanog otvorenja, međutim u subotu 24. svibnja u 12 sati u Galeriji Fotokluba Split biti će održana velika svečanost povodom izložbe i predstojećeg Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa. Svečanosti će prisustvovat ministar zdravstva prof.dr.sc Rajko Ostojić uz predstavnike njegovog ministarstva i udruga koje se bave tom problematikom.

Naslovna fotografija: Josip Bota / Issa Bratinčević: Zakrpa srca – 1 NAGRADA