Split – izložba fotografija: Nenad Šaljić: RAĐANJE BRODA

saljic-fotografija

Tradicionalna novogodišnja izložba Fotokluba Split već godinama je prvi kulturni događaj godine.

U 2017. godini prvi će izlagati višestruko nagrađivani, međunarodno priznati autor Nenad Šaljić sa izložbom “Rađanje broda”.

Ovaj fotografski projekt donio je autoru nekoliko međunarodnih i domaćih nagrada, za fotografije i za knjigu u nastajanju. Fotografije koje sačinjavaju knjigu svjedoče napredovanju gradnje broda, a geometrijski zakrivljene linije isprepliću se s poezijom na bjelini stranica.

Izložba će biti otvorena u prvim minutama 2017. godine, a moći će se pogledati do 25. siječnja 2017.

Prezentacija knjige održat će se 10. siječnja 2017. godine u 20 sati u Galeriji Fotokluba Split.

.

O autoru:

Nenad Šaljić rođen je 1961. godine u Sinju. Nakon što je doktorirao ekonomiju i proveo 18 godina u poslovnom svijetu, odlučio se prije desetak godina posvetiti svojim umjetničkim projektima.
“Rađanje broda” njegov je prvi fotografski projekt nakon dugogodišnje stanke, koji mu je donio nagradu za knjigu u nastajanju na New York Photo Festivalu 2012. godine, a 2013. prvu nagradu za knjigu u dvije kategorije na IPA/Lucie Awards u Los Angelesu te prvu nagradu za publikaciju na Photodaysima u Rovinju 2013. i nagradu za osobni projekt na PDN-u Photo Annual 2013. u New Yorku.

Šaljić trenutno radi na dvama projektima: “Petrified” i “Naked Mountains”, a 2015. godine završio je sedmogodišnji projekt objavom knjige “MATTERHORN: Portrait of a Mountain” koja je višestruko nagrađivana a fotografije su izlagane na brojnim međunarodnim izložbama i uključene su u razne međunarodne kolekcije. Njegovu fotografiju Matterhorna odabrala je poznata svjetska modna marka Louis Vuitton kao pozadinu za modnu reviju muške kolekcije jesen/zima 2013./14. Fotografije iz projekta “Petrified” bile su inspiracijom modnoj kolekciji modne marke Saxony u Australiji 2013./14.

Nenada Šaljića zastupaju dvije švicarske galerije: Galerie Rigassi by SOON iz Berna i Kunsträume iz Zermatta.

Trenutno živi i radi u Splitu.