Split – izložba fotografija: “Miroljubivo putovanje Falun Dafa”

U organizaciji Udruge Falun Dafa u petak 1. ožujka 2013. godine u 19 sati u Galeriji Fotokluba Split bit će otvorenje izložbe "Miroljubivo putovanje Falun Dafa". Izložba se sastoji od tri tematske cjeline: Podučavanje i širenje pokreta unutar Kine, progon Falun Dafa praktikanata (u Kini), te miroljubivi otpor (diljem svijeta). Fotografije možete razgledati do 13. ožujka.

U organizaciji Udruge Falun Dafa u petak 1. ožujka 2013. godine u 19 sati u Galeriji Fotokluba Split bit će otvorenje izložbe “Miroljubivo putovanje Falun Dafa”. Izložba se sastoji od tri tematske cjeline: Podučavanje i širenje pokreta unutar Kine, progon Falun Dafa praktikanata (u Kini), te miroljubivi otpor (diljem svijeta). Fotografije možete razgledati do 13. ožujka.

“Izložba fotografija „Miroljubivo putovanje Falun Dafa“ objedinjuje tri priče – širenje prakse, progon u Kini te miroljubive apele diljem svijeta.Falun Dafa je drevna praksa kultiviranja duha i tijela koja potječe iz Kine, a danas se prakticira u više od 100 zemalja širom svijeta, uključujući i Hrvatsku. Sastoji se od pet laganih, ali energetski iznimno učinkovitih vježbi, kao i od oplemenjivanja duha po tri temeljna principa: Istinitost – Dobrodušnost – Tolerancija.Nažalost, u Kini je 1999. g komunistički režim zabranio svojim građanima da prakticiraju ovu disciplinu jer je smatrao da nije u skladu s komunističkom ideologijom te da ima „previše“ ljudi koji to prakticiraju.Širom svijeta praktikanti ove discipline organiziraju razne informativne aktivnosti, apele i izložbe, s ciljem da upoznaju širu javnost sa brutalnim progonom koji se već 13 godina odvija u Kini, u nadi da će slobodni protok informacija dovesti do buđenja ljudske savjesti i završetka ovog progona – nazvanog novim Holokaustom.”