Split – izložba fotografija: MIRIAM FERSTL | Božanska svjetlost

Otvorenje izložbe: utorak, 1.8.2017. godine u 20 sati, Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15, Split.
Mlada njemačka fotografkinja Miriam Ferstl izložbom fotografija “Božanska svjetlost” po prvi se put predstavlja hrvatskoj publici.

Ciklus je rezultat njezinog prošlogodišnjeg terenskog rada na otocima Braču, Korčuli, Visu i Hvaru, u čijem su fokusu crkveni lusteri i svijećnjaci, fotografirani iz žablje perspektive. Na ovaj način Ferstl želi navesti promatrača na gledanje svakodnevnih detalja, često zanemarenih i neprimjetnih predmeta iz crkvenog inventara na posve drugačiji način, ne samo dubljim pogledom na površinu predmeta, već i promatranjem duhovnim očima.

O autorici:

Minhenska umjetnica Miriam M. Ferstl (30) studirala je kazalište, medije i njemačku književnost na Sveučilištu u Bayreuthu (Bachelor of Arts 2009). Nakon višegodišnjeg rada u dramaturškom odjelu kazališta Bochum, kao dramaturg, autor i producent u filmskoj produkciji Construction Film, kao urednik, reporter i filmski producent na Bavarian broadcasting i Erstes Deutsches Fernsehen te kao glumica, moderator i autor na raznim projektima, sada se fokusira na svoj interes za fotografiju i vizualnu umjetnost.

Više o izložbi  www.galum.hr

Više o projektu i umjetnici www.miramferstl.com