Split – izložba fotografija: Maja Prgomet – “Let the Music Play Vol. 1”

U subotu 7. rujna 2013. godine u 21 sat, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se prva samostalna izložba Maje Prgomet pod nazivom "Let the Music Play Vol. 1", koja nudi pregled 26 koncertnih fotografija domaćih i inozemnih glazbenih izvođača. Izložba će biti otvorena do 25. rujna 2013. godine.

U subotu 7. rujna 2013. godine u 21 sat, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se prva samostalna izložba Maje Prgomet pod nazivom “Let the Music Play Vol. 1”, koja nudi pregled 26 koncertnih fotografija domaćih i inozemnih glazbenih izvođača. Izložba će biti otvorena do 25. rujna 2013. godine.

… Prva samostalna izložba fotografija Maje Prgomet, koja se otvara 7.9.2013. u prostorijama Fotokluba Split pod nazivom “Let the Music Play Vol. 1”, kao što i sam naslov sugerira, nudi nam pregled 26 koncertnih fotografija domaćih i inozemnih glazbenih izvođača.
Ono što artistički karakterizira lepezu izloženih fotografija niz je zarobljenih trenutaka kreativnog glazbenog izražavanja, gdje nam gotovo svaka Majina fotografija nudi priliku da zavirimo u trenutak intimne emocije glazbenika, kao i onu posebnu vezu koja se na pozornici stvara između publike i izvođača.
Uz to, izvrsno kadriranje i kompozicija svake fotografije, pri čemu do izražaja dolazi autoričin neosporan talent, temelj su za strukturiranje ove izložbe usporediv sa načelima komponiranja glazbenih skladbi, koje i jesu neizravna tema izložbe.
Izložba nam pruža mogućnost da je sagledamo i u njezinoj reporterskoj dimenziji jer, bez ikakve patetike, kroz ovu izložbu očima čujemo soundtrack glazbe koja je obilježila protekle koncertne sezone.

Berislava Gizdić, prof.