Split – izložba fotografija: Daniel Kalfon – “Between memories and projections”

U srijedu 16. listopada 2013. godine u 20 sati, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, bit će otvorenje konceptualne izložbe mladog francuskog autora Daniela Kalfona pod nazivom "Between memories and projections" Izložba će biti otvorena do 24. listopada 2013.

U srijedu 16. listopada 2013. godine u 20 sati, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, bit će otvorenje konceptualne izložbe mladog francuskog autora Daniela Kalfona pod nazivom “Between memories and projections” Izložba će biti otvorena do 24. listopada 2013.

Životopis autora:

Rođen u Parizu, 1988. Godine 2008. upisuje Akademiju za primjenjenu fotografiju u Grazu, koju završava kao laureat godišnje nagrade. Nakon završene Akademije upisuje dvogodišnju Tehničku školu fotografije u Parizu. U istom periodu (2009-2011) radi kao fotograf za Conseil régional d’Ile-de-France, pri Odjelu za kulturnu baštinu. 2011. upisuje studij sociologije, te istovremeno radi kao odgajatelj u nekoliko škola u okolici Pariza, koristeći fotografiju i tehnike analogne fotografije kao metodu i sredstvo u nastavnom programu.

Početkom 2012. pet mjeseci boravi i radi u Australiji. Radio je i na fotografskom i filmskom projektu u sjevernoj Africi (Magreb). Trenutno planira nastavak profesionalne i umjetničke karijere u Berlinu.

Sredstvo njegovog umjetničkog izričaja je fotografija, prvenstveno analogna, te film.

Trenutno, u suradnji sa drugim umjetnicima, istražuje temu gender (rod).

Seksualni identitet, kao i identitet općenito tj. njegova sociološka uvjetovanost, su predmeti njegovog istraživanja u fotografiji.

Izložbe:

  • 2010 Akademija, Graz, samostalna izložba dobitnika godišnje nagrade;
  • 2009 DIA-CLIP prezentacija, Stadtpark, Graz;
  • Akademija, Graz, grupna izložba;
  • EXIT 11, Akademija, Graz, grupna izložba.