Split – izložba fotografija: Damir Borčić “Moj crno – bijeli Split”

U Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, u četvrtak 2. svibnja 2013. godine u 20 sati u sklopu službenog programa Sudamje 2013. otvara se izložba fotografija Damira Borčića pod nazivom Moj crno – bijeli Split. Damir Borčić jedan je od najnagrađivanijih splitskih fotografa, i članova Fotokluba Split, posljednjih godina. Dobio je lani kao prvi Splićanin poslije dugo vremena visoko vrijednu fotografsku titulu Diplomu AFIAP (Artiste FIAP) Međunarodne federacije za umjetničku fotografiju – FIAP. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Galeriji fotokluba Split povodom blagdana Sv. Duje predstavit će 46 crno – bijelih fotografija splitskih uličnih motiva. Izložba će biti otvorena do 16. svibnja 2013.

O autoru

O autoru:

Damir Borčić je rođen 08.09.1959. u Pučišćima na Braču. Po zanimanju je diplomirani ekonomist, zaposlen u „Brodomerkur“ d.d. Split. Osnovnu , srednju školu i fakultet završio je u Splitu.
U osnovnoj školi „Luka Botić“ („Dobri“) bio je član foto grupe. Pojavom digitalne fotografije, odnosno nabavkom boljeg fotoaparata žešče je „zagrizao“ u fotografiju.
Od 2007. godine član je Fotokluba „Split“ i od tada su njegove fotografije primljene na više od tridesetak salona u zemlji i inozemstvu, a dobio je i nekoliko nagrada. Od 2012. godine nosioc je zvanja AFIAP – artist međunarodne federacije za umjetničku fotografiju. Te je godine bio i jedan od predstavnika Hrvatske na FIAP-ovom bijenalu crno-bijele fotografije.