Split – izložba fotografija: Ante Gašpar – “It’s O.K. Koral”

U utorak 24. travnja 2012. godine u 19 sati, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena druga samostalna izložba Ante Gašpara pod nazivom "It's O.K. Koral". Izloženo će biti 28 fotografija na temu prvog splitskog "Gay Pride-a" na kojima su uhvaćeni neki duhoviti trenutci i detalji stvarajući nam drukčiju veseliju sliku samog događaja od one koja se provlačila kroz medijska izvješća.

U utorak 24. travnja 2012. godine u 19 sati, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, bit će otvorena druga samostalna izložba Ante Gašpara pod nazivom “It’s O.K. Koral”. Izloženo će biti 28 fotografija na temu prvog splitskog “Gay Pride-a” na kojima su uhvaćeni neki duhoviti trenutci i detalji stvarajući nam drukčiju veseliju sliku samog događaja od one koja se provlačila kroz medijska izvješća. Izložba će biti otvorena do 5. svibnja 2012. godine.

…Paradu sam snimao iznutra, ali fokusiran na periferne stvari preko kojih sam nastojao ispričati priču a da pri tom glavne aktere i ne uključujem u fotografije. Kako volim provlačiti humor i ironiju kroz svoje fotografije, a pretpostavio sam da će parada obilovati baš tim situacijama nisam mogao ne biti dio toga…
Ante Gašpar

O autoru: Ante Gašpar samostalni je fotograf iz Potravlja kod Sinja. Najviše se pronalazi u fotografiji trenutka, a inspiraciju nalazi u različitim područjima kao što su: sport, životinje, obični ljudi itd. Ovo mu je druga samostalna izložba. Prva izložba “Day D” sa temom vjenčanja bila je izložena ove godine u GKMM Split. Svoje fotografije obavljuje na internetskim stranicama Fotosofia, Fotozine i Pixoto.com na kojima osvaja virtualne nagrade, ali i naklonost publike i kritike.

Fotografijom se bavi 3-4 godine a iza sebe ima 20-ak skupnih izložbi. Fotografije su mu objavljivane u raznim novinama kao Digital Foto i Fotomag. Od priznanja je dobio tri pohvalnice; na Rovinj Photodays 2010., na Salonu fotografije Vinkovci 2010, 1. salonu Čakovec 2011. i godišnjoj izložbi Fotokluba Split, a dobitnik je i titule fotografa godine 2011. u kategoriji vjenčanja na fotositeu Pixoto.com.

Aktivni je član Fotokluba Split od 2008. godine.