Split fotomaraton 2017.

Sinoć je u Fotoklubu Split predstavljeno fotografsko natjecanje “Split fotomaraton” koje će se nakon 3 godine pauze opet održati 16. rujna 2017., a start natjecanja će biti u 11 h na Prokurativama  ispred kavane Bellevue.
Natjecanje je predstavila Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split, koja je objasnila pravila i upute kojih se natjecatelji moraju pridržavati.  Natjecanje je zamišljeno tako da unutar određenog vremenskog perioda natjecatelji  moraju  fotografirati  određen broj fotografija prema zadanim temama i naravno fotografije moraju biti snimljene redosljedom kojim su zadane.

Na Split fotomaratonu mogu sudjelovati svi, profesionalni i amaterski fotografi iz Hrvatske i inozemstva, a uvedena je i kategorija za natjecatelje do 18 godina. Natjecatelji do 18 godina moraju imati pisanu suglasnost roditelja/staratelja da mogu sudjelovati na natjecanju.

Partner ovogodišnjeg Split fotomaratona je udruga Naš Hajduk. Tomislav Mikulić, voditelj projekata udruge Naš Hajduk predstavio je jedinu temu koja je poznata prije samog natjecanja, a ona se zove „Za sva vrimena!“.  Pobjednik te teme kao nagradu dobit će dres Hajduka s potpisima svih prvotimaca Hajduka, a ukupni pobjednik fotomaratona loptu s potpisima svih prvotimaca.

Prijave traju od 4.rujna.2017. do 15.rujna 2017. Kotizacija za sudjelovanje iznosi  50 kn za članove Fotokluba Split, a za ostale 70 kn. Natjecanje je limitirano na 100 sudionika, a ako ostane mjesta prijaviti se možete i na sam dan natjecanja, ali tada kotizacija za sve  iznosi 80 kn.  Za sve natjecatelje koji se prijave do 11.rujna osigurana je i natjecateljska majica.

Prijavu (Ime i prezime, adresu,godinu rođenja,broj mobitela, veličinu majice, te dokaz o uplati kotizacije) šaljete na splitfotomaraton@gmail.com. Kotizaciju možete uplatiti osobno  u Fotoklubu Split, (Marmontova 5) ili putem Internet bankarstva ili opće uplatnice na žiro račun HR0623300031100132273 s naznakom Kotizacija za “Split fotomaraton 2017.” (Primatelj: Fotoklub Split, Marmontova 5, 21000 Split).

Split fotomaraton podržavaju: Splitsko-dalmatinska županija, udruga Naš Hajduk, Anigota, DigitalFoto magazin, Yellow Store Split, Lumis, Fototeh grupa, Prizma, Foto Dalmacija, Tiskara Dvornik, Časopis Meridijani, Cineplexx, Karting Arena Split, FantaSTikon, Kinoteka Zlatna vrata, Gradska knjižnica Marko Marulić, Corto Maltese freestyle food, DeBelly,Matoni, Terminal F, Bepa, Zora bila, UJE oil bar, Artičok,Dalmatinski portal,DalmacijaDanas, split.com.hr i fotozine.org.(do kraja tjedna će se znati konačan popis sponzora).

Pravila natjecanja kao i nagradni fond možete pogledati na službenoj Facebook stranici www.facebook.com/Split.fotomaraton2.