Sony predstavio tri nova aparata u kompakt klasi

Sonyijeva Cyber-shot obitelj dobila je tri nova člana. Radi se o modelima  DSC-TX200V, DSC-WX70, DSC-WX50.  Model TX200V je  najnoviji model u ultra tankoj “T” liniji aparata. Njegov novi “Exmor R” senzor od 18.2 MP ima trenutno najveću rezoluciju od svih drugih aparata u klasi, a opremeljen je i sa novim BIONZ procesorom koji bi trebao poboljšati performanse u lošim svjetlosnim uvjetima i smanjiti šum.

Aparat je i otporan na atmosferske neprilike poput prašine i smrzavanja, ali i vodo nepropusan do 5 metara.  Za upravljanje aparatom predviđen je 3.3 inčni LCD ekran osjetljiv na dodir na smješten na poleđini aparata. Što se tiče optike, u TX200V ugrađen je  5x zoom objektiv raspona od 26 do 130 mm (ekvivalent Leica formatu), a aparat će, kad bude pušten na tržište u ožujku imati cijenu od cca 500 američkih dolara.
Modeli WX50 i WX70 su vrlo slične kamere po performansama i optici – jedino po čemu se razlikuju je veličina LCD ekrana na njihovim leđima. WX70 je opremljen 3 inčnim touchscreen ekranom, dok model WX50 nema touchscreen i njegv ekran je neznatno manji – 2.7 inča. U oba aparata ugrađen je isti senzor od 16.2 MP i 5x (25-125mm) zoom objektiv sa najvećim otovorom blende od f2.6.  Očekivani dolazak na tržište također je najavljen za ožujak, uz predviđenu cijenu od cca200 američkih dolara.

Sva tri modela imaju i mogućnost full HD video snimanja.