Sony izdao pet novih Cyber-Shot kompaktnih fotoaparata

Svoju je ponudu Cyber-Shot kompaktnih fotoaparata Sony obogatio s pet novih modela: WX80, W730, W710, TF1 i H200. Ovim je modelima ionako bogata Sonyjeva serija još više obogaćena. Ono na čemu je ova japanska tvrtka poradila je i bljeskalica, pa modeli nude bolji i učinkovitiji rad bljeskalice u situacijama slabog osvjetljenja.

Novi je dodatak i opcija ”beauty effect” koja nudi nekoliko opcija uz pomoć kojih možete direktno u fotoaparatu obrađivati fotografije. Neke od opcija su: toniranje kože, izbjeljivanje zubi, širenje očiju, uklanjanje sjaja… Tu je i opcija ”360 sweep panorama” koju je Sony predstavio na nekim prethodnim modelima, a sada je dodatno usavršena.

11

Novi Cyber-shot WX80 ima senzor od 16.2 megapiksela, 8X optički zoom s 16X ”clear image digital zoom” opcijom koju je Sony razvio. Dakako da je u njega ugrađen i ”steady shot”, što smanjuje trešnju fotoaparata i ”blurane” fotografije. Nadograđen je i ”super auto shooting mode”.

Model WX80 ima Wi-Fi sposobnost, što dozvoljava korisnicima da šalju fotografije i video klipove bežičnim putem na pametni telefon ili tablet kroz Sonyjevu ”PlayMemories” aplikaciju. Kroz mobilni telefon možete kontrolirati i rad fotoaparata, poput fotografiranja, mijenjanja zooma i drugih opcija. Fotografije mogu biti pregledane bežično putem spojenog televizora ili računala. Još je pregršt drugih opcija kod ovog modela.

22

Novi model W730 ima 16.1 megapiksela i ”Super HAD CCD” senzor s 8X optičkim zoomom, a na njemu je Carl Zeiss objektiv. Može snimati 720p HD filmove i ima ugrađen ”steady shot”. Tu je i Sony W710 koji ima jednak broj megapiksela kao i prethodno spomenuti. Ima 5X optički zoom, a isto tako može snimati 720p HD filmove.

Cyber-shot TF1 fotoaparat dizajniran je za aktivne korisnike, a idealan je za razne oblike fotografiranja, poput noćnih izlazaka, pa sve do obiteljskih druženja. Fotoaparat je vodootporan, otporan na prašinu i udarce. Ima velike tipke, a automatski prilagođava svjetlinu ekrana ovisno o situaciji u kojoj se nalazite. Ima 16.1 megapiksela i 4X optički zoom.

44

Posljednji fotoaparat iz ove serije je Cyber-shot H200 koji svojim izgledom najviše podsjeća na klasični DSLR. Ima ugrađen 26X optički zoom, 20.1 megapiksela, može snimati 720p HD video i ima ekran veličine tri inča.

Za kraj smo ostavili cijene: Cyber-shot WX80 (199 dolara), Cyber-shot W730 (139 dolara), Cyber-shot W710 (99 dolara), Cyber-shot TF1 (199 dolara), Cyber-shot H200 (249 dolara).

55

33