Sony i Nikon najgore prošli u tajlandskim poplavama

Stranica Nationmultimedia.com objavila je članak u kojem analizira utjecaj koji su katastrofalne poplave u Tajlandu imale na tvornice japanskih kompanija elektronike i automobila smještene u poplavljenim krajevima.

Stranica Nationmultimedia.com objavila je članak u kojem analizira utjecaj koji su katastrofalne poplave u Tajlandu imale na tvornice japanskih kompanija elektronike i automobila smještene u poplavljenim krajevima. Kao što smo već  pisali, najgore poplave u zadnjih 50 godina koje su pogodile Tajland prisilili su većinu japanskih kompanija koje su tamo imale tvornice da djelomično ili potpuno obustave prozvodnju što je utjecalo na globalnu opskrbu dijelovima i proizvodima.

Od fotografskih proizvođača, prema najnovijim podacima najgore su prošli Nikon i Sony, čije su tvornice uništene do te mjere da nema nikakve vjerojatnosti da će ponovo biti puštene u pogon, što znači da će se cijeli pogoni morati seliti na drugu lokaciju ili ponovo graditi. To nisu nimalo dobre vijesti za korisnike Nikon fotoaparata, budući da čak 90% ukupne prozvodnje fotoaparata za široku potrošnju (DX modeli, novi V system i Coolpix kamerice) dolazi iz tih tvornica. Također, pitanje je hoće li press konferencije najavljene 26. listopada na kojima su trebali biti najavljeni novi fotoaparati biti otkazane. Nikon je do sada svoje profesionalne modele sa full frame senzorima proizvodio u Japanu, ali nakon katastrofe u ožujku, ne zna se koliki se udio prozivodnje preselio u Tajland i koliko to sve već utječe na proizvodnju novih profesionalnih modela, poput očekivanog D800.