Sisak – izložba fotografija: Sanja Buterin – “Street stories”

Otvorenje izložbe fotografija "Street stories" fotografkinje Sanje Buterin bit će u galeriji Siscia obscura u ponedjeljak 30. travnja 2012. godine u 20 sati.

Otvorenje izložbe fotografija “Street stories” fotografkinje Sanje Buterin bit će u galeriji Siscia obscura u ponedjeljak 30. travnja 2012. godine u 20 sati.

O autorici:

Sanja Buterin rođena je u Skoplju u Makedoniji. Nakon završenog Pravnog Fakulteta u Skoplju, seli se u Lovran, gdje
trenutno živi. Zanimaju je strani jezici, putovanja i umjetnost. Crtanjem i slikanjem bavi se od djetinjstva. Intenzivnije fotografira od 2004. godine, a prvi put izlaže 2007. godine na tradicionalnoj izložbi “Dani Makedonske Fotografije”. Od tada je na fotografskom planu ostvarila značajan uspjeh sudjelujući na više od 30 domaćih i međunarodnih izložbi u zemlji i regiji.
Dobitnica je nekoliko nagrada i pohvala u Skoplju, Sarajevu, Osijeku, Boru, dobitnica je dviju medalja FIAP u Kumanovu i Sofiji i zlatne UPI medalje u Kamniku. Njene fotografije su bile dio makedonske kolekcije na svjetskom FIAP bienalu za crnobijelu fotografiju u
Slovačkoj i Španjolskoj te svjetskom bienalu za kolor fotografiju u Irskoj.

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi predstavit će se sa 40 crno-bjelih fotografija pod nazivom Street stories, a izložba će biti postavljena do 25.05.2012.