Sisak – izložba fotografija: Jurij Nikolajević Pautov – “Voronjež”

Foto galerija Siscia obscura i Društvo hrvatsko-ruskog prijateljstva grada Siska Vas pozivaju na otvorenje izložbe ruskog fotografa Jurija Nikolajevića Pautova "Voronjež" 11. srpnja 2013. godine s početkom u 20 sati na adresi Sisak, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 2.

Foto galerija Siscia obscura i Društvo hrvatsko-ruskog prijateljstva grada Siska Vas pozivaju na otvorenje izložbe ruskog fotografa Jurija Nikolajevića Pautova “Voronjež” 11. srpnja 2013. godine s početkom u 20 sati na adresi Sisak, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 2.

Jurij Nikolajević Pautov rođen je 1956. u Rusiji u gradu Murmansku. U Voronjež se njegova obitelj preselila 1961. Završio je fakultet primijenjene matematike državnog sveučilišta i nakon toga duže vrijeme je radio kao programer. Danas je tehnički direktor održavanja i zamjenik generalnog direktora jedne velike tvrtke. Od djetinjstva je bio zainteresiran za fotografiranje. Raznovrsnost fotografskih interesa Jurija predstavljena je na njegovoj web stranici yuri.pautov.ru. Tu se nalaze slike grada, uličnih scena, najljepših mjesta oko grada Voronježa. Priroda, životinje, cvijeće… Foto reportaže… No, najviše su mu zanimljivi ljudi i upravo njih najčešće fotografira.

Nakon nekoliko ruskih izložbi, ovo je prva inozemna izložba Jurija Pautova na kojoj su predstavljene raznovrsne fotografije iz perioda 2003.-2013. kroz izbor kolege Miroslava Arbutine.