Sisak – izložba fotografija: Dražen Lapić i Siniša Uštutlica – “Lonjsko polje, voda u oblacima“

Foto galerija Siscia obscura nastavlja sa svojom tradicijom predstavljanja poznatih hrvatskih fotografa, te će povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite močvara svoje radove izložiti fotograf Dražen Lapić, sa serijom fotografija koju je nazvao “ Lonjsko polje, voda u oblacima “ i njegov gost – fotograf Siniša Uštulica. Biti će izloženo 26 fotografija, velikog formata, koje su nastale u zadnjih desetak godina na njegovih lutanja i obilascima prirodnih ljepota Hrvatske. Otvaranje izložbe je 03.02.2014. godine sa početkom u 20 sati u Foto galeriji Siscia obscura u Sisku, I. K. Sakcinskog 2.

Dražen Lapić (1963, Zagreb) nakon završene zagrebačke škole primijenjene umjetnosti na odjelu fotografije  u klasi profesora Aleksandra Kukeca aktivno  započinje svoju uspješnu karijeru profesionalnog fotografa, surađujući sa vodećim marketinškim agencijama i sa mnogim eminentnim hrvatskim tvrtkama na projektima reklamnih kampanja, oglašavanja, kao i na projektima knjiga, monografija , kalendara i kataloga, ostvaruje san da mu profesionalna fotografija bude životni poziv i izazov. Godine 1997. započinje rad na ciklusu fotografskog projekta ‘Prirodna stvar’, kojim kroz vizure pejsažne fotografije istražuje retoriku prirodne tvari – stvari.

Putujući prirodom profesije, vučen snagom znatiželje i uživajući u čarima raznih lokacija,  nekako se samo po sebi nametnulo da se fotografski zabilježe opažanja i razmišljanja o čudesnim ljepotama prirode. Umjetnički projekt ‘Posebnosti okruženja’ razvija od 2004. godine što rezultira   u deset umjetničkih fotomonografija i izložbi. Angažiran je i  u poslovnom tjedniku ‘Lider’ kao fotograf i urednik fotografije. Član ULUPUH – a i samostalni je umjetnik fotografije, HZSU.