Samyang T1.5 85mm AS IF UMC uskoro u prodaji

Ova brzi objektiv odličnih svjetlosnih karakteristika već bi ovog mjeseca mogao biti u prodaji diljem svijeta, naime to su informacije došle direktno od proizvođača - Samyang Europe.

Ovaj brzi objektiv odličnih svjetlosnih karakteristika već bi krajem mjeseca mogao biti u prodaji diljem svijeta, naime to su informacije došle direktno od proizvođača –  Samyang Europe.

Samyang T1.5 85mm AS IF UMC dio je VDSLR serije objektiva, a što znači da je posebno dizajnirani za DSLR video produkciju, a ne samo za fotografiju.

Ono što je za istaknuti jest fokusni prsten koji je malo ‘podebljan’ te prsten za određivanje otvora blende, a koji su dizajnirani tako da bi se lakše koristili uz ‘follow focus’ sustave odnosno kompletne ‘DSLR video rig’ sustave za video snimanja.

Osim prstena kompletni sustav izoštravanje je interni tako da nema vanjskih pomičnih elemenata. Sami objektiv sadrži devet elemenata (leća) u sedam grupa.

Samyang će dakle krajem ovog mjeseca, odnosno početkom prosinca biti u prodaji u opcijama za Canon, Nikon i Sony fotoaparate.