Samyang 135mm T2.2 AS UMC VDSLR Cine i Samyang 135 mm F2.0 ED UMC objektivi

Samyang 135 mm T2.2ED UMC VDSLR Cine objektiv je kino/video verzija Samyang 135 mm F2.0 ED UMC telefoto objektiva fiksne žarišne duljine. Uz floating dizajn (promjenjivi sustav koji mijenja udaljenost između optičkih elemenata pri izoštravanju), jedan extra-low-dispersion element i kontinuiranu blendu s devet zaobljenih lamela (za lijepi bokeh, što je pogodno pri snimanju filmova za lijepo odvajanje subjekta od pozadine), Samyang 135 mm T2.2ED UMC VDSLR Cine objektiv dolazi i s zupčastim prstenom otvora blende i fokusa, za smještaj upravljačkih sustava videoopreme. Optička konstrukcija obuhvaća 11 elemenata u 7 skupina. U početku se očekuju izvedbe za Canon, Nikon, Sony E i MFT navoje, po cijeni od cca 599 dolara.

Samyang 135 mm T2.2ED UMC VDSLR Cine Lens je “Full frame” kompatibilan, pogodan za fotoaparate i kamkordere s izmjenjivim objektivima opremljenih 24x36mm (Full frame) ili manjim senzorima.

Kako bi se osigurao visoki kontrast i vjerna reprodukcija boje, svi elementi objektiva su prekriveni višestrukim Samyang UMC anti-reflektirajućim premazima. Dizajn leća i premazi nude impresivno nisku razinu kromatskih aberacija i nepoželjnih refleksija unutar objektiva.

Samyang 135 mm objektiv je dostupan i u standardnoj verziji objektiva: Samyang 135 mm F2.0 ED UMC. Optika je ista, a razlika je u mehanizmu okretanja prstena za kontrolu fokusa i blende (nazubljeni prstenovi). Osim toga na Samyang VDSLR verziji vrijednosti otvora blende su izražene u T jedinicama, što predstavlja točniji podatak o svjetlosnoj moći objektiva (F-broj izražava svjetlosnu moć objektiva na pretpostavci da je optika 100% propusna za svjetlo, što je u praksi nemoguće postići (gubici nastali zbog karakteristika materijala od kojih su izrađene leće). T – broj izražava stvarni prijenos svjetlosti, što je točniji podatak, te je kao takav standard u profesionalnim Cine objektivima.

Samyang 135 mm objektiv se isporučuje s odvojivim sjenilom, te prednjim i stražnjim poklopcem. Veličina navoja za filtre je 77mm. U početku se očekuje kompatibilnost za Canon, Nikon, Sony E i MFT navoje. U konačnici će se isporučivati i za ​​Canon EF, Nikon F (AE), Sony A, Sony E, Pentax K, Fujifilm X, Canon M, Samsung NX, Four Thirds i Micro Four Thirds (MFT).

samyang.-2jpg