Samobor: Izložba najboljih fotografija FotOOka 2017.

Izložba najboljih fotografija FotOOka 2017.

U petak navečer, 28. listopada 2017. godine na novom Autobusnom kolodvoru u Samoboru pred mnoštvo posjetitelja otvorena je još jedna izložba Fotokluba Klik  – izložba najboljih fotografija ovogodišnjeg FotOOka – Dana fotografije u Svetoj Nedelji.  Izloženo je 100 najboljih fotografija u 10 kategorija, u pet kategorija su se natjecali odrasli u 5 djeca. Fotografije za izložbu birali su fotografi koji su na FotOOku držali predavanja i/ili radionice; Brzi i žestoki – Morgan Matijević, Ptičica na grani – Tomica Rubinić,  Ekipa FotOOka –  Željko Budimir Keko, Voda – Davor Žerjav, Razglednica s Orešja – Roman Martin.

Na nagradni natječaj pristiglo je preko 700 fotografija, a najboljima od najboljih uručene su nagrade koje su osigurali sponzori.  Nagradni fond je iznosio oko 12. 000 kn, a Klikovci su iskoristili priliku pa su svim sponzorima i pokroviteljima uručili zahvalnice.

Posebnost ovogodišnjeg FotOOka su fotografije FotOOkeca, djece do 16 godina. Kreativnost, mašta, spontanost, entuzijazam, veselje, ljubav, zaigranost, sve to krasi njihove fotografije i ni jednog posjetitelja nisu ostavile ravnodušnim. Osim djece najveći pljesak dobio je domaći fotograf Tomislav Dragoša! Nakon 6 godina i preko 30 kategorija, Tomislav je tek druga osoba s područja Svete Nedelje koja je pobijedila u nekoj kategoriji.

“Čast nam je što imamo ovakav klub koji ovoliko radi na promociji našeg grada.” – istakla je Marija Hršak, zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje, uz koju su otvorenju prisustvovali i predsjednik  i potpredsjednik vijeća Grada Svete Nedelje Matej Vrdoljak i  Gabrijel Deak.

“Zagrebačka županija izrazito je ponosna radom naših Klikovaca zato što rade prekrasne fotografije i ovjekovječuju ljepote prekrasne Zagrebačke županije” – rekao je prilikom otvaranja izložbe zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Ovogodišnje FotOOko kao i proteklih 5 održano je pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, TZ Svete Nedelje i Zagrebačke županije. Otvorenju su uz nvedene goste prisustvovale i vijećnice u Skupštini Zagrebačke županije Dijana Širanović i Jasminka Mataušić, te ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović. Svi ljubitelji dobre fotografije moći će razgledati izložbu do kraja godine!

Sveta Nedelja, 30. listopada 2017.

Predsjednik

Roman Avdagić, v.r.

Autor fotografija: Mario Kociper.