Samobor – izložba fotografija: Tjaša Kalkan – DIJALOZI

 

Fotografska serija “Dijalozi” bavi se granicama slobode u javnom prostoru. Vođena subjektivnim doživljajem tjelesne, pa i psihološke skučenosti, performativno interveniram u svakodnevnicu tih prostora fotografirajući inscenirano žensko tijelo u odnosu na slučajne prolaznike. Tjelesne geste, inspirirane slobodom dječjeg ponašanja, služe za potenciranje neposluha, radoznalosti, igre, opuštanja, te odmicanja od zadane norme, koju dovodim u pitanje neposredno stvarajući drukčije tjelesno iskustvo. Akcijama stvaram potencijalne dijaloge između tijela i prostora kako bih izvrnula ustaljene načine poimanja i korištenja tijela.

Tjaša Kalkan

Tjaša Kalkan (Travnik 1987.) završila je MA studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti, te studij Germanistike/Francuskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Svoje je fotografske radove proteklih godina izlagala na pet samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi.
Radila je kao fotografkinja na međunarodnim filmskim setovima, te surađivala na brojnim kazališnim, filmskim, plesnim i glazbenim projektima i festivalima.

SAMOSTALNE IZLOŽBE:

2016. Dijalozi, Galerija SC
2016. Egzotike, Galerija Bravo
2014. Negdje nakon, Galerija KIC
2013. Zootopia, Galerija SC
2010. Mise en scène, Galerija Klovićevi dvori, Kula Lotrščak !

*Izložba „Dijalozi“ Tjaše Kalkan predhodno je bila predstavljena u Galeriji Studentskog Centra u Zagrebu od 06. do 10.12.2016. godine.

Kustos izložbe: Dubravka Gasparini.