Samobor – izložba fotografija: Peter Koštrun – “Vrijeme je sad”

U Foto galeriji Lang će u nedjelju, 28. listopada u 12:00 sati biti otvorena izložba fotografija Petera Koštruna “Vrijeme je sad”.

U seriji fotografija pod nazivom „Vrijeme je sad“ Peter Koštrun predstavlja jedan drugačiji, neromantizirani London, grad svakodnevnice i grad suprotnosti, tradicije i suvremenosti, kontrole i pobune, spomenika i stvarnih ljudi. Peter Koštrun nastoji svojim fotografijama pokazati da niti u Londonu nije mnogo drugačije od onoga na što smo kod kuće navikli.

Peter Koštrun se u svom ciklusu fotografija usredotočio na male ljude, njihove uloge i odnose jer je to ono što čini jedan grad živim i stvarnim. Možda je zato i baš dobro da se radi o crno-bijeloj fotografiji, jer sprečava da nam pogled odluta prema šarenilu i blještavilu sjajnoga grada. Osim kritičkog prikazivanja Londona, njegovih apsurda i problema s kojima se suočava, autor primjećuje i ljepotu koja se oko njega nalazi: prirodu, međuljudske odnose, ljubav.

Peter Koštrun rođen je 12. travnja 1979. godine u Ljubljani. Nakon što je završio Srednju školu za dizajn i fotografiju 1998. godine, počeo je raditi kao službeni fotograf predsjednika Republike Slovenije i Vlade Republike Slovenije. Godine 2001. odlučuje se za nastavak školovanja te upisuje Akademiju likovne umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Diplomirao je 2007. godine, da bi se dvije godine kasnije zaposlio na istoj instituciji, na području fotografije, gdje mu je dodijeljena velika odgovornost nasljednika Petra Dabca.

Izložba ostaje otvorena do 18. studenog.