Samobor – izložba fotografija: Neponovljivi trenuci događaja

U nedjelju, 13. ožujka 2016., u podne u Fotogaleriji Lang u Samoboru otvara se izložba fotografija Senke Jurković Gros.
Senka Jurković Gros ovom izložbom nudi nam na promatranje dio svojih trenutaka, doživljenih u životu i stvarnosti.

Fotogalerija LANG otvorena je subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati te od 16 do 19 sati ili po dogovoru na mob: 091 7300 485.

Prikladno godinama

Senka Jurković Gros, članica Fotokluba Zagreb, ovom izložbom nam nudi na promatranje dio svojih odabranih fotografija trenutaka doživljenih u životu i stvarnosti. Njima nas uvodi u jedan dio svog šireg fotografskog stvaralaštva u kojem nam donosi prizore i motive raznih događanja na ulici, tramvajskim stajalištima ili u tramvaju, u parku, u dvorištima. Donosi nam portrete ljudi, žena i djece snimljenih u prolazu, onako usput, ili pak namjerno, prilikom susreta ili u društvu prijatelja i poznanika. Tu su i fotografije prizora i događanja sa zagrebačkog Međunarodnog uličnog festivala ”Cest is d’Best”, kojeg već godinama prati i bilježi svojom kamerom.
Najveći broj fotografija snimljen je u njenom Zagrebu, a manji dio tijekom njenih putovanja, godišnjih odmora, fotografskih radionica i izleta po Istri, Slavoniji i Austriji. Na svim tim šetnjama i izletima, kamera je njen vjerni pratitelj, a ona svojim pogledom traži detalje i esenciju života, ritam grada, puls parka, dječjeg igrališta, tramvaja, ulice i otkriva ono što mnogi najčešće ne vide i ne primjećuju. Svojom kamerom pretvara ih u vizualno i psihološko narativne i neponovljive fotografije.

Vinko Šebrek (odlomak iz predgovora kataloga izložbe)

 

Senka Jurković Gros (1949.) fotografska iskustva skuplja od mladosti. U domenu umjetničke fotografije ulazi odlaskom u mirovinu i dolaskom u Fotoklub Zagreb 2005. godine. Oslobođena brza tempa života i okova obveza, počela je uživati u tom, za nju novom, stvaralačkom radu.
Dosad je sudjelovala na više od 80 natječajnih izložbi s više od 160 radova. U zadnje se vrijeme učestalije upušta, kao i ovom prigodom, u samostalne izložbe.