Salon fotografije Vinkovci 2012.

Fotoklub Vinkovci u okviru Salona fotografije Vinkovci 2012. organizira po trinesti put natječajnu nacinalnu izložbu fotografija, s ciljem promicanja vrijednosti fotografije i fotografskog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj.

Fotoklub Vinkovci u okviru Salona fotografije Vinkovci 2012. organizira po trinesti put natječajnu nacinalnu izložbu fotografija, s ciljem promicanja vrijednosti fotografije i fotografskog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj.

Izložba je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca i Hrvatskog fotosaveza.

Natječaj je otvoren za sve fotografe, amatere i profesionalce, pojedince i fotoklubove iz Republike Hrvatske.


Tema Salona je slobodna.

Uvjeti sudjelovanja na izložbi Salona:

1. Autor može sudjelovati najviše s četiri fotografije ili kolekcijom od četiri fotografije (najmanje tri fotografije čine kolekciju). Ukoliko se radi o kolekciji, to je potrebno naznačiti pri prijavi radova za izložbu.

Fotografije izlagane na prijašnjim Salonima, neće biti prihvaćene.

2. Kotizacija za sudjelovanje po autoru iznosi 50 kn i uplaćuje se na račun Fotokluba “Vinkovci” 2340009-1100206271 kod PBZ do krajnjeg rok za prijave i uplatu kotizacije 19. veljače 2012.

Potvrdu o uplati ili kopiju uplatnice potrbno priložiti u mailu sa prijavom fotografija.

Uplatom kotizacije ostvaruje se pravo sudjelovanja u natječaju a organizator se obvezuje svakom prijavljenom autoru (na adresu naznačenu u mailu/prijavnici) dostaviti katalog izložbe (opseg kataloga je oko 150 stranica u boji) koji će, kao i prethodnih godina, sadržavati reprodukcije svih primljenih radova za izlaganje na Salonu fotografije Vinkovci 2012. kao i priloge pratećih izložbi Salona.

3. Fotografije za natječaj slati u elektronskom obliku, na e-mail: salonfotografijevinkovci2012@gmail.com

Fotografije imenovati na sljedeći način: prezime – ime autora – naziv fotografije

npr. ivanović-ivan-cvijet.jpg, a ako je riječ o kolekciji: ivanović-ivan-kol-cvijet-1.jpg

Fotografije poslane e-mailom moraju udovoljavati sljedećim tehničkim uvjetima:

minimalna duljina kraće strane, dimenzije cca. 2400 pixela
maksimalna duljina duže strane, dimenzije cca. 5400 pixela
minimalna rezolucija 250 dpi
minimalna veličina dokumenta cca. 2 MB, JPG formata

Prilikom slanja fotografija e-mailom preporučujemo da ih šaljete razdvojene kako privitci u poruci ne bi prelazili 10 MB. U tom slučaju dovoljno je poslati podatke o autoru (ime prezime, telefon, moguću pripadnost klubu, potvrdu o uplati kotizacije i poštansku adresu radi dostave kataloga) s prvim e-mailom, odnosno fotografijom. Za sve ostale fotografije koje naknadno stignu važno je da su pravilno imenovane.

Radovi koji ne udovoljavaju tehničkim propozicijama Natječaja i čije prijave ne sadrže sve potrebne informacije neće biti uvrštene u selekciju radova.(O eventualnim nedostacima i načinu njihova uklanjanje, autori će biti obavješteni putem maila)

4. Fotografije za izložbu odabrati će selektor Salona, koji će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, te pohvale za uspješnije fotografije i kolekcije fotografija. Na temelju kvalitete fotografija odabranih za izložbu Salona, selektor dodjeljuje Grand Prix-a Salona za iznimno kreativnu(e) fotografije.

Sve odluke selektora su konačne i neopozive.

Fotografije uvrštene u Natječajnu izložbu organizator će povećati i opremiti za izlaganje, one su njezin dio i biti će arhivirani u zbirci fotografija Salona fotografije Vinkovci

5. Svaki autor osobno odgovara za prikazani motiv i bez naknade dozvoljava organizatoru i pokrovitelju-sponzoru Nikon – Fotoheh reproduciranje i objavljivanja u svim izdanjima Salona, ostalim medijima i publikacijama, a u svrhu promidžbe Salona. Pri tome poštujući sva prava autora.

6. Kalendar izložbe:

– prijem radova do 19. veljače 2012.
– selekcija radova / obavjest o rezultatima selekcije do kraja ožujka 2012.
otvorenje izložbe 13. travnja 2012. godine, u 19 sati, u Galeriji fotografija MERAJA Vinkovci
– dostava kataloga do kraja srpnja 2012.