Rovinj Photodays – prvi krug žiriranja

Na službenoj stranici manifestacije Rovinj Photodays objavljena su imena autora koji ulaze u drugi krug žiriranja. U drugom krugu, glavni selektori Mindaugas Kavaliauskas i Kristina Juraitė odabrat će finaliste i pobjednike svake kategorije te ukupnog pobjednika kojem festival dodjeljuje Grand Prix. Pobjednicima svih kategorija pripada nagrada „Kadar“ koju festival uručuje na svečanoj dodjeli nagrada u Rovinju 7. svibnja 2016. godine dok će troje najuspješnijih autora iz svake kategorije biti predstavljeno u sklopu velike putujuće izložbe, kataloga, službene mrežne stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala. Ukupni pobjednik festivala, dobitnik nagrade Grand Prix, zasebno će osvojiti i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na Photodaysu u Muzeju za umjetnost i obrt (Zagreb) u jesenjem terminu.

Mindaugas Kavaliauskas i Kristina Juraitė osobno će otvoriti veliku završnu izložbu finalista prvog dana Festivala u Rovinju 6. svibnja 2016. godine.

Finalni rezultati bit će predstavljeni na tradicionalnoj medijskoj konferenciji u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu sredinom travnja.