ROVINJ PHOTODAYS – među finalistima čak četvero autora iz Hrvatske

Četvero fotografa iz Hrvatske - Vlado Kos, Saša Četković, Domagoj Burlović i Snježana Bratanović - među najboljima na festivalu Rovinj Photodays 2017.

Međunarodni fotografski festival Rovinj Photodays objavio je finaliste i pobjednike za svoje deseto izdanje, koje će se održati 5. i 6. svibnja u Rovinju.

Na ovogodišnji jubilarni natječaj pristiglo je više od 8600 fotografija, koje je prijavilo oko 600 autora iz 27 država, rekao je direktor festivala Denis Redić na konferenciji za novinare u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO).

Žiriranje se odvijalo u dva kruga. Nacionalni selektori i Savjetodavni odbor festivala preuzeli su sve radove i suzili izbor glavnom selektoru Willieju Ostermanu koji je odabrao po tri finalista u svakoj kategoriji, njih ukupno 20.

Po njegovim riječima, odabir fotografija za izložbu pokazao se kao vrlo zahtjevan zadatak, jer su fotografi poslali na natječaj velik broj jakih vizualnih trenutaka.

Valja istaknuti kako se ove godine među finalistima pozicioniralo čak četvero autora iz Hrvatske,  Vlado Kos u kategoriji arhitekture, Saša Četković u kategoriji portret, a u kategoriji umjetnički koncept Domagoj Burlović i Snježana Bratanović. četvero autora iz Srbije, troje iz BiH, po dvoje iz Italije, Makedonije i Slovenije, po jedan iz Španjolske i Švedske, a tu je fotografski duo iz Velike Britanije.

Iva Prosoli, kustosica završne izložbe finalista, smatra kako je ovogodišnji izbor jedan od najkvalitetnijih do sada.

Izložba radova ovih 20 autora bit će središnja točka događanja na festivalu Photodaysa.

Ulaz na sve izložbe i predavanja je slobodan!
Program festivala možete pronaći na: https://photodays-rovinj.com/program-festivala/raspored-dogadanja/

Galeriju finalista i pobjednika možete pogledati na službenoj https://photodays-rovinj.com/program-festivala/finalisti/

Snježana Bratanović – umjetnički koncept
Saša Četković – portret
Domagoj Burilović – umjetnički koncept
Vlado Kos – arhitektura