Rovinj – izložba fotografija: Dubravko Grakalić “PROLAZNICI”

Ugledna samoborska foto galerija "Lang" predstavit će se na nadolazećem istarskom Art Excangeu izložbom autora Dubravka Grakalića. Grakalićeva izložba, pod nazivom "Prolaznici" u travnju je bila predstavljena u "Langu", dok će je Istrani moći pogledati za trajanja rovinjskog eventa, od 25. do 29. svibnja u staroj tvornici duhana.

Ugledna samoborska foto galerija “Lang” predstavit će se na nadolazećem istarskom Art Excangeu izložbom autora Dubravka Grakalića. Grakalićeva izložba, pod nazivom “Prolaznici” u travnju je bila predstavljena u “Langu”, dok će je Istrani moći pogledati za trajanja rovinjskog eventa, od 25. do 29. svibnja u staroj tvornici duhana.

Autor je rođeni Puljanin i dopisnik Glasa Istre iz Zagreba, koji je fotografski entuzijast još od srednje škole. Fotografije je objavljivao u domaćim i inozemnim fotomagazinima i knjigama. U seriji “Prolaznici” izložio je trideset “street” fotografija, snimljenih uglavnom u Zagrebu između 2001. i 2011. godine. Naziv izložbe odnosi se na ljude koje je snimio kao i na, kaže, prolaznost svakog od nas. Fotografije su snimljene klasičnim fotoaparatima s crno-bijelim filmom koji je autor sam obradio, što po njegovim riječima jamči njihovu neponovljivost. Ovo je Grakalićeva prva izložba uopće – prije toga je fotografije objavljivao u časopisima i knjigama.