Roberto Pavić i Masha Ru novi pobjednici natječaja PhotoCITY

U subotu su proglašeni ovogodišnji laureati međunarodnog foto-natječaja PhotoCITY, u realizaciji lovrečkog KAF-a.
Međunarodni stručni žiri, u skladu s razinom fotografskog natječaja, a u sastavu Adnan Bubalo (BiH), Damjan Uršič (Slo) i Dalibor Talajić (HR), odabrali su najbolje radove od preko 730 prispjelih fotografija 280 autora iz 49 zemalja sa svih kontinenata svijeta.
U tamošnjoj galeriji ‘Placa’ iz ruku predsjednika lovrečkog foto-kluba Kristiana Macinića primio je autor pobjedničke fotografije Roberto Pavić iz Zagreba ovogodišnje prestižno priznanje uz nagradu sponzora SolMelia Hrvatska. Za najbolju kolekciju proglašena je nizozemsko – ruska umjetnica artističkog imena Masha Ru, te je za svoju zbirku osvojila nagradu u obliku postavljanje samostalne izložbe u galeriji ‘Placa’. Pored navedenih, 2. i 3. nagradu odnijeli su fotografi iz Indije, Somenath Mukhopadhyay i Sudipto Das, 4. mjesto osvojila je Elena Kusalo iz Splita, dok su još nagrađeni i Rina Vukobratović iz Srbije, Ivan Kelava iz BiH i Edgaras Vaicikevičius iz Litve. Žiri je uz nnjih pohvalio radove Geregely Kömöz iz Mađarske, Maje Medić iz Srbije, Olge Ganzha iz Nizozemske, Rajana Miloševića iz Hrvatske, te Vilde Inderhus iz Norveške.
Organizatori su za ovu prigodu postavili 52 selektirana rada koji se mogu razgledati radnim danom na zahtjev u tamošnjoj galeriji, na zahtjev ili najavu do 06. ožujka.
Posjetu galeriji i postavodabranih fotografija s natječaja može se i posjetiti virtualno putem ovog linka: http://issuu.com/hrsta/docs/catalog?mode=window&viewMode=doublePage