Rijeka – izložba fotografija: Sakralna arhitektura Rijeke – život vjernika

Već niz godina za Dan Grada Rijeke, Dan sv. Vida Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj na temu Rijeke i Riječana i od najboljih fotografija priredi izložbu. Ove godine propitujemo temu koja je važna za Rijeku, za naš grad i njene građane i to je naš doprinos ovoj svečanosti.

Na natječaj se prijavilo 42 autora koji su svojim angažmanom prepoznali važnost ove teme i kroz njenu interpretaciju svjedoče pluralizam vjerskih statusa koji naš grad čini sjajnim primjerom sinergije različitosti.

Na natječaj je prijavljeno preko 230 fotografija koje je pregledao žiri u sastavu: Sabrina Žigo, kustosica Muzeja grada Rijeke, Marija Lazanja Dušević, također kustosica Grada Rijeke i Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka i odabrao je od svakog autora najmanje jednu fotografiju za izložbu. Od odabranih fotografija izdvojene su najbolje fotografije za nagrade i pohvale.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja bit će na svečanosti otvorenja izložbe.

Svim sudionicima natječaja i izložbe organizator će dodijeliti Zahvalnicu kao znak pažnje za afirmaciju teme kojom se bavi ovaj natječaj i izložba.