Rijeka – izložba fotografija: RIJEKA IN AETERNUM 2017.

In aeternum, za vječnost, Rijeka za vječnost. Pod ovim naslovom i idejom napravili smo izložbu prije deset godine s motivima sakralne arhitekture našega grada, a onda smo 2012. izdali kolekciju od 10 razglednica pod ovim naslovom; s motivima koji jesu i vremenska, i kulturološka, i civilizacijska mjera koja nas oprostoruje u vječnosti. Od tada pa do danas dosta se toga promijenilo, dosta je toga novoga markirano na kulturološkom, graditeljskom i urbanističkom okviru grada. Izgradilo se puno toga na dobrobit svih nas. Duh pozitivizma našega grada u sebi nose sami građani i žive ga kao lijepo osjećanje. Svjedočimo to i na personalnoj i na kolektivnoj razini različitim načinima. Nosimo titulu Europska prijestolnica kulture 2020. Zasluženo.

S natječajem, a sada i s ovom izložbom svjedočimo mijene ovoga grada s fotografskom slikom, a posebnom vrijednošću jer su začinjene vlastitom strašću osobne i originalne interpretacije.

Na natječaj se prijavilo 62 autora s 343 fotografije. Sve fotografije pregledao je žiri u sastavu Sabrina Žigo, kustos Muzeja grada Rijeke, Marija Lazanja Dušević, kustos Muzeja grada Rijeke i Petar Fabijan, fotografski autor u statusu slobodnog umjetnika.

Za izložbu su odabrane fotografije koje interpretiretiraju sve vrijednosti i grada Rijeke i Riječana. Fotografirani su prepoznatljivi dijelovi grada i interpretirani s crtom osobnoga pogleda.

Autori originalnih fotografija biti će nagrađeni na svečanom otvorenju izložbe koje će biti u ponedjeljak, 12. 6. 2017. godine u 19 sati u Galeriji Principij

Ova izložba poklon je Fotokluba Rijeka svome gradu, svojoj Rijeci za sv. Vida.

Predsjednik Fotokluba Rijeka:
Borislav Božić, prof.