Rijeka – izložba fotografija: Hrvatska fotografija okom Petera Knappa

U srijedu 24.07.2013. godine u 20 sati u MMSU Rijeka (Dolac 1/II) bit će otvorenje izložbe "Hrvatska fotografija okom Petera Knappa". Izložba predstavlja pregled hrvatske fotografije od 1930-ih do danas predstavljajući odabrane radove Đure Janekovića, Toše Dabca, Milana i Slavke Pavić, Mladena Tudora, Ivana Faktora, Marka Ercegovića, Jelene Blagović i Borisa Cvjetanovića.

Koncept izložbe potpisuje ugledni fotograf Peter Knapp, suradnik časopisa The Sunday Timesa te modnih magazina poput Voguea, Sterna ili Ellea, za koji je godinama radio i kao umjetnički direktor. Izbor radova za izložbu Knapp je pripremio u suradnji s dr.sc. Marijom Tonković, muzejskom savjetnicom i voditeljicom Zbirke starije fotografije MUO.
Izložba predstavlja pregled hrvatske fotografije od 1930-ih do danas predstavljajući odabrane radove Đure Janekovića, Toše Dabca, Milana i Slavke Pavić, Mladena Tudora, Ivana Faktora, Marka Ercegovića, Jelene Blagović i Borisa Cvjetanovića.
U izložbu je uključen i izbor od 16 filmova iz HTV-ovog serijala Fotografija u Hrvatskoj, koji dopunjava paletu autora i fenomena iz povijesti i suvremenosti hrvatske fotografije.
Izložba je prvotno predstavljena u sklopu Festivala Hrvatske u Francuskoj – Croatie, la voici u Cité nationale des arts u Parizu, u listopadu prošle godine.