Rijeka – izložba fotografija: Fotoklub Osijek

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Fotokluba Osijek u dvorani Filodrammatice u Rijeci, 22. listopada 2013. godine u 19 sati.

Predstavlja se 37 autora s 46 fotografija. Izložba ostaje otvorena do 30. listopada, a dio je fotografskog festivala Photori 2013 u organizaciji Fotokluba Rijeka.

FOTOKLUB OSIJEK

Drago nam je da se članovi Fotokluba Osijek mogu predstavi riječkim fotografskim prijateljima i građanima. Na ovoj izložbi sudjeluje 37 autora s 46 fotografija. Posebno nam je drago što je ovo godina u kojoj obilježavamo 75. obljetnicu kontinuiranog fotografskog djelovanja u našem gradu. Klub okuplja u prosjeku oko sto članova, od toga su njih 50- ak aktivni izlagači na različitim izložbama u zemlji i svijetu. Tijekom godine klub organizira i više edukativnih tečajeva, radionica i drugih oblika obrazovanja članstva i građana. Svake godine organizatori smo i utemeljitelji dvije značajne izložbe fotografije. To je danas već XVIII. Izložba fotografije autora Osječko-baranjske županije koja se seli u više gradova naše županije i 7. hrvatska međunarodna izložba digitalne fotografije SALON OSIJEK, koji se održava pod pokroviteljstvom najvećih svjetskih fotografskih asocijacija FIAP, PSA, RPS, UPI, ISF i našeg HFS. To je potaklo naše autore da aktivno sudjeluju i na međunarodnim izložbama u inozemstvu pa danas u klubu osam naših autora temeljem postignutih izlagačkih uspjeha su nositelji počasnog umjetničkog zvanja Artist FIAP. Kreativnost naših autora kroz fotografiju postalo je komunikacijsko bogatstvo, sadržajnije od bilo koje verbalne ili pisane poruke, o sebi, o nama, o sveukupnosti svijeta, kojemu zajedno pripadamo, stoga se prepustimo fotografskim pričama naših autora zbog kojih se i ostvaruje ova suradnja dva prijateljska kluba koji su i suosnivači Hrvatskog fotosaveza davne 1939. godine.

Miroslav Adam
Predsjednik Fotokluba OSIJEK