Rijeka – izložba fotografija: Fotografski projekt „ŽUPANIJA U JEDNOM DANU“

Izložba odabranih radova postavljena je u izložbenom salonu Filodrammatice u Rijeci a svečano otvorenje je u subotu, 14. prosinca 2013. godine u 12 sati. Izložba će biti otvorena do 21. prosinca 2013. godine i to radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati.

U organizaciji Fotosaveza Primorsko-goranske županije realizirana su dva fotografska snimanja pod nazivom „Županija u jednom danu“. Prvo je bilo na Dan Županije, 14. travnja, a drugo šest mjeseci kasnije, 20. listopada 2013. Ukupno je sudjelovalo 207 autora i prijavilo je 1 700 fotografija.
Povod ovim snimanjima je dvadeset godina od osnivanja Županije, a i to što je ovo godina ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Cilj im je bilježenje kulturne i prirodne baštine Županije. Na fotografijama su ljepote ambijenta Gorskog kotara, Rijeke, Primorja, otoka; svega onog što je snimatelj taj dan odabrao kao važno u kulturnom određenju i sadržajnom obliku, te da uđe u fotoarhivu.

Angažiranošću stanovništva da budu snimatelji na terenu, postignuta je istovremenost i jednakomjernost na cijelom prostoru. Nastale fotografije su u službi kolektivne memorije, a na njima su prirodne ljepote i kulturno nasljeđe koje su sami stanovnici svoga kraja takvima prepoznali. Dakle, sami građani naše Županije stvarali su vizualnu, fotografsku zbirku za buduće generacije.

Svi sudionici dobivaju zahvalnicu od organizatora, a proglašenje najboljih i dodjela nagrada bit će prigodom otvorenja izložbe.