Rijeka – izložba fotografija: Fotografski doručak u Mrkoplju i NP Risnjak

“Fotografski doručak u Mrkoplju i NP Risnjak” organizirao je Fotosavez Primorsko-goranske županije u suradnji s Amaterskim video foto klubom iz Delnica na temu kulturne i prirodne baštine. Boravak autora sponzorirali su Turistička zajednice Općine Mrkopalj i NP Risnjak. Autori prema vlastitom senzibilitetu i nahođenju istražuju prostor i ambijent Mrkoplja i NP Risnjaka. Na ovakvim projektima cilj je okupiti što više autora, međusobno ih upoznati, razmjenjivati iskustva te time unaprijediti fotografsko stvaralaštvo. Druga važna zadaća susreta ovakvoga tipa je stvaranje fotografske arhive na određenu temu ili arhive određenog područja, a u ovom slučaju to je neizmjerno povijesno, kulturno i prirodno blago Gorskog Kotara.

Ovakvi susreti kod svih sudionika neminovno otvaraju okvire suradničkog raspoloženja i pozitivizam zajedničkog djelovanja jer prevode autora iz personalnog čina u čin kolektivnog djelovanja. Kolektivni fotoizleti mogu utjecati i utječu na autore kako bi što lakše svladali određeni snimateljski problem ili naprosto imali novo iskustvo. Ovo je oblik neformalne edukacije, rada i usvajanja kroz iskustvo novih znanja na licu mjesta. To je mogućnost da se na licu mjesta analizira i vrednuje suvremeni pristup fotografskom stvaralaštvu. U svakom slučaju, ovakve akcije doprinose ne samo autorskom napretku, već i boljoj i dinamičnijoj aktivnosti klubova domaćina.

Izložba ostaje otvorena do 10. 7.2018. godine i to radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom i praznikom je zatvoreno.