Rijeka – izložba fotografija: Branko Pašić – WEIRD WIRED LANDSCAPES/POVEZANO

POZIVNICA POVEZANO BRANKO PAŠIĆ 2016 A.

Izložba pod nazivom WEIRD WIRED LANDSCAPES/POVEZANO, autora Branka Pašića problematizira postavljenu žilet žicu u prostor pejzaža. Priča od 13 fotografija je vrlo slojevita i može se promatrati kroz prizmu politike, ideologije, ekonomije i svakako prisutna je i njena estetska dimenzija.
Svečano otvorenje izložbe je u utorak, 19. 7. 2016. godine u 19 sati u Rijeci u Galeriji Principij. Izložba je otvorena do 1. 8. 2016. godine. Galerija je otvorena radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati. Subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom je zatvoreno.

O autoru:

Branko Pašić rođen je 1980. godine u Puli. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti na odsjeku filmskog i TV snimanja. Izražava se u mediju fotografije, eksperimentalnog filma i videa.

Autor je nekoliko zapaženih video radova i eksperimentalnih filmova. Inside (2003.), Cycle (2007.) s kojim je predstavljao hrvatski video na 13. Bijenalu mladih Europe i Mediterana u Bariju, te eksperimentalni film Clash (2009.) za kojeg je dobio posebnu nagradu žirija na 18. Danima hrvatskog filma. Izlagao je na više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Ekspermintalni film Clash dio je kolekcije Casoria Contemporary Art Museum-a u Napulju, a za glazbeni video „Snijeg“ dobio je nagradu Oktavijan na 23. Danima hrvatskog filma. Živi i radi u Zagrebu.