Rijeka – izložba fotografija: Branko Kukurin

Izložba fotografija Branka Janija Kukurina otvorena je 15. listopada, u Muzeju grada Rijeke.

Izložene su fotografije iz više ciklusa Kukurinova fotografskog stvaralaštva dugog 40-tak godina. Tu su fotografije iz ciklusa ‘Fotografije za čitanje, tekstovi za gledanje’, ciklusa ‘Imago Carthusiensis’, nastale u Žičkoj kartuziji u Sloveniji, fotografije njegova Kastva, fotografije političkog karaktera, one snimljene u kazalištima te krajolici.

Branko Kukurin je rođen 1950. godine, živi u Kastvu. Magistrirao je s temom Usmeni narodni teatar na tlu Istre i Hrvatskog primorja te se znanstveno bavi filologijom, etnologijom, poviješću i kulturologijom a uži mu je interes tradicijska narodna baština sjevernojadranskog kraja. Zaposlen je kao stručni suradnik u Zavodu za povijesne i društvene djelatnosti HAZU u Rijeci.

Bavi se umjetničkom, dokumentarnom, putopisnom, novinskom i turističkom fotografijom. Osobne autorske preokupacije su mu zavičajno-tradicijsko i kulturno naslijeđe Liburnije, Kastav, krajolik, kazalište, književnost, konceptualna fotografija i ženski akt. Izlagao je na dvadesetak samostalnih i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Izložba ostaje otvorena do 23. studenoga.
(Hina)