Rezervirajte svoj SnapJet – prvi opensource ‘razvijač’ fotografija za mobitele

Izgleda da je današnjica pomalo zasićena digitalnom fotografijom, odnosno uživanjem iste u svom digitalnom obliku, ponajviše fotografija koja se nalazi na našim mobilnim uređajima pa sve više susrećemo uređaje poput SnapJeta koji nam omogućava skoro pa momentalni ispis fotografije na film.

SnapJet možemo smatrati Polaroidom današnjice te je trenutno najmanji, najtanji prenosivi printer fotografija iz mobilnog telefona.

Informacija koja dolazi od samog proizvođača je da printer može postići “Retina kvalitetu” ispisa u svega par sekundi, a pritom ne treba tinte, drivera, WiFi ili bluetooth vez ni kabela. Naposljetku nije vam potrebna nikakva dodatna aplikacija na vašem telefonu.

Spomenimo da je zbog svog modusa operandi kompatibilan sa svim mobilnim telefonima na tržištu.

closeup

Kako printer funkcionira?

SanJet je u suštini skener/printer, da upravo jedan od onih koje imamo po uredima, samo znatno manji. Mobilni telefon na kojem se nalazi željena fotografija se postavi na površinu printera koja je namijenjena za skeniranje. Skener će skenirati zaslon mobitela te eksponirati film koji se nalazi ispod skenera (Instax Mini ili Polaroid 300PIF film). Kad je film eskponiran izbačen je iz uređaja, što će se dogoditi tek koju sekundu nakon što smo mobitel postavili na uređaj.

Postoji nekoliko sličnih uređaja na tržištu, poput LifePrinta, čak je i Fuji krenuo u te vode, no SnapJet je za razliku od njih, opensource. Što znači da ćete imati uvid i pristup u sve elemente dizajna ovog uređaja te tako dizajnirati svoj vlastiti uređaj.

Realno, kroz koju godinu očekuje nas navala kineskih modela po smiješnim cijenama.

SnapJet očekujemo na policama negdje krajem jeseni.

sideview