Rekordna godina za festival fotografije Rovinj Photodays

 

Ovo je jedanaesta godina Rovinj Photodays festivala i drago nam je vidjeti kako je interes veći nego ikada!

Naime, ove godine smo na natječaj zaprimili preko 12.000 fotografija iz ukupno 46 zemalja!

Nakon što nacionalni selektori odaberu radove za drugi krug, glavna selektorica Gabriella Uhl odabrat će finaliste i pobjednike svake kategorije kao i sveukupnog pobjednika kojem festival dodjeljuje Grand Prix.

Pobjednicima svih kategorija pripada nagrada „Kadar“ kojeg festival uručuje na svečanoj dodijeli nagrada u Rovinju 5.5.2018., dok će troje najuspješnijih autora iz svake kategorije biti predstavljeno u sklopu velike putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.
Izložba finalista tradicionalno će biti predstavljena i u Muzeju za umjetnost i obrt u jesenjem terminu te sve fotografije finalista ulaze u fundus muzeja!

Sveukupni pobjednik festivala, dobitnik Grand Prix nagrade zasebno će osvojiti i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodays-a u Muzeju za umjetnost i obrt (Zagreb)!

Glavna selektorica Gabriella Uhl će osobno otvoriti veliku završnu izložbu finalista, prvog dana festivala u Rovinju, 4.5.2018. godine.