Radionica ulične fotografije u Rijeci

Uvod:
Ulična fotografija je zahtjevno područje fotografije gdje se prave stvari dogode u djeliću sekunde. Na ovoj radionici, koja se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, vidjet ćemo što je sve potrebno da bi se ulovio taj trenutak. Družeći se s ljudima sličnih sklonosti, fotografirajući ulicu prema osobnim afinitetima i senzibilitetu, naučit ćete i isprobati neke stvari u fotografiji, a sve to uz stručno vodstvo.

Termin radionice:
Radionica će se održati u Rijeci, u petak 18. 05. 2018. (17-19 h) te u subotu 19. 05. 2018. (9-12 h), a termin analize će se odrediti nakon dogovora s polaznicima.

Način rada:
Način rada je u malim grupama s individualnim pristupom. Grupe su od 4 do 8 polaznika.

Što se očekuje od polaznika:
Od polaznika se očekuje dobra volja, želja za druženjem i usvajanjem novih fotografskih vještina, a od opreme fotoaparat.

Voditelj radionice:
Voditelj je trenutno jedan od najnagrađivanijih domaćih fotografa s visokim međunarodnim zvanjem EFIAP, umjetnički fotograf i fotografski instruktor Aleksandar Saša Tomulić.

Sadržaj radionice:
Petak: U terminu 17-19 sati ćemo pomoću prezentacije (preko 200 slajdova) proći teoretski dio, gdje će biti govora o tome što je to ulična fotografija, smijemo li fotografirati na ulici, kojom opremom je to najbolje raditi i s kojim postavkama, kako se ponašati na ulici, koji su najčešći motivi na ulici te kako obraditi ulične fotografije, a sve to uz puno primjera iz stogodišnje povijesti ulične fotografije.
Subota: U terminu 9-12 sati ćemo fotografirati na ulici, šetajući centrom Rijeke. Cijelo vrijeme radionice voditelj će biti na raspolaganju polaznicima da im pomogne u rješavanju situacija na terenu s ciljem ostvarivanja fotografskih ideja polaznika i dobivanja što boljih fotografija te ih usmjeravati i pokazivati još neke mogućnosti korištenjem drugačijih postavki ili dodatne opreme, proširujući tako njihove fotografske vidike.
Analiza fotografija: Nakon radionice u terminu koji dogovorimo, za cca 10-ak dana naći ćemo se da bi analizirali i komentirali najbolje fotografije svih polaznika, koje će oni prethodno odabrati, obraditi, smanjiti na 1500 piksela po dužoj stranici i poslati na mail spotfoto@gmail.com.

Cijena radionice: 
Cijena radionice iznosi 250 kn po osobi za uplate do 11. 05. 2018, a 300 kn za uplate nakon tog datuma. Plaćanje je kod prijave, a plaća se na žiro račun kod Zagrebačke banke IBAN: HR9023600001100744953, primatelj – Tomulić, Žrtava fašizma 15, Rijeka, poziv na broj – upišite Vaš OIB, svrha uplate – Fotografska radionica.

Prijava na radionicu:
Više informacija i prijavnica na www.spotfoto.info/?page_id=1145.
Molim polaznike da ispune prijavnicu, uplate radionicu i mailom na adresu spotfoto@gmail.com pošalju ispunjenu prijavnicu i potvrdu uplate. Prijave su otvorene do popunjenja (8 polaznika), a najkasnije do 17. 05. 2018.