Putujuća izložba fotografija: Najbolji mladi fotografi Foto dana mladih

Najbolji mladi fotografi iz cijele Hrvatske prezentirali su svoje radove u sklopu putujuće izložbe Foto dana mladih, koja je održana od petka, 13.2., do nedjelje, 15.2., u Puli, Rijeci, Zadru i Splitu.

Kako mladi vide prirodne ljepote Pule, Velog Lošinja, Kutine ili Zadra? Autori, od kojih najstariji ima tek 21 godinu, dali su nam odgovor na ovo pitanje, a njihove fotografije, upravo zbog autentičnog pogleda na prirodne ljepote Hrvatske, izdvajaju njihove radove iz mnoštva fotografija istih motiva u spomenutim gradovima.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući postao.
Uz otvaranje izložbi, otvorile su se i prijave za jubilarno peto izdanje Foto dana mladih, koje će se u svibnju održati u Karlovcu, gdje će se 50 najboljih mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore, natjecat za titulu najboljeg i to u kategorijama turističke fotografije, reklamne fotografije i umjetničke fotografije.

Izložbu je organizirala udruga Izvan Fokusa, u partnerstvu s udrugom Carpe Diem.