Pula – izložba fotografija Snježane Bratanović

Otvorenje izložbe fotografija pulske fotografkinje Snježane Bratanović održat će se 2. lipnja 2017. godine u 20 sati na prekrasnoj pulskoj lokaciji 150 godina stare tvrđave Punta Christo u Štinjanu.

Snježana je zadnjih pet godina potpuno fascinirana fotografijom. Najčešće se izražava kroz umjetničku formu te uživa u konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice.

Prošle je godine otkrila čari mračne komore i analogne fotografije kao polaznica EduSplash#2016 – multimedijske platforme za edukaciju i razvoj kod voditelja foto radionice Hassana Abdelghanija.

Izlagala je na brojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva te samostalno izložbom u HDLU – Zagreb, 2014. godine. Ove se godine plasirala u finale jubilarnog desetog izdanja Rovinj Photodaysa#2017 u kategoriji „Umjetnički koncept“ kao jedini hrvatski ženski autor i nagrađena je trećim mjestom za bilježenje dokumentarne priče s povijesnim predznakom. Također, ove joj je godine dodijeljena prva nagrada i titula Fotografkinje 2017. u organizaciji Foto kluba Rijeka, za umjetničku vrijednost fotografije i stvaralaštva žene kao autorice.