Pula – izložba fotografija: SNJEŽANA BRATANOVIĆ | Krzno je mrtvo/Fur Is Dead

U subotu, 17. veljače 2018. godine, u 20 sati u Galeriji SKUC, Maksimijanova 12, Pula održat će se otvorenje izložbe „Krzno je mrtvo/Fur Is Dead” autorice Snježane Bratanović. Izložbu radova otvorit će pulski fotograf Đani Celija uz goste večeri: dr. vet. med. Svjetlanu Prodanović te pulskoga glazbenika i producenta Marka Grbca Knapića. Kustos izložbe jest Marko Krnjajić.

Izložene fotografije možete pogledati do 6. ožujka 2018. godine.

Izjava autorice

Životinjsko krzno dugo je slovilo kao simbol luksuza (kada je u pitanju odjeća), a oni koji su ga nosili njime su potvrđivali svoj društveni te financijski status.

Zbog pritiska od strane aktivističkih udruga za zaštitu životinja te kroz razne medije, malo po malo, postalo je prvenstveno simbolom okrutnosti i bešćutnosti, a ne simbolom prestiža.

U posljednjih godina došlo je do podizanja svijesti što je u konačnici rezultiralo sve većim prihvaćanjem NE nošenja krzna, krzna kao nepoželjnim i odbojnim.

Željela bih kroz svoje radove ukazati na ovu problematiku i podsjetiti na strahote koje se rade životinjama za potrebe modne industrije.

Životinje nisu modni dodatak i imaju prava na život i postojanje i ako samo jednoj osobi svojom fotografijom uspijem promijeniti stav, biti ću presretna, jer smatram da sam tada postigla svoj cilj ovom izložbom.

Snježana Bratanović