Pula – izložba fotografija: SNJEŽANA BRATANOVIĆ | Dragi kamen

Otvorenje izložbe fotografija “Dragi kamen” Snježane Bratanović u Gradskoj knjižnici Pula

Tijekom manifestacije “Mjeseca hrvatske knjige 2018.”, manifestacije čija je svrha promicanje hrvatske knjige i čitanja i ove će godine biti ponuđen bogat kulturno-umjetnički program s usmjerenošću na baštinu kao temeljem nacionalnog i kulturnog identiteta koji je sažet u sloganu „Baš baština“.

Tim će se povodom, 24. listopada 2018. godine u 17.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, Kandlerova 39. predstaviti pulska autorica Snježana Bratanović sa serijom fotografija pod nazivom „Dragi kamen“. Uz duboko poštivanje baštine, kulture i tradicije istarskoga kraja, autorica je izložbu posvetila čarobnim vizurama gradova jugozapadne Istre, kulturnim spomenicima, kažunima i suhozidima kao prepoznatljivim elementima identiteta Istre.

„Svaki stariji Istranin, u mojim fotografijama može vidjeti svoju mladost ili mladost svojih roditelja, djedova, predaka, kako su je oni ispisivali gradeći i prepričavajući događaje svoje mladosti. S obzirom da jako volim mistično ozračje s duhom prošlosti, fotografije su obrađene u sepija tonu, što je ujedno i moj osobni stil ili prepoznatljiv potpis s kojim sam se uspjela izdvojiti iz mase i mora fotografija.“ kaže autorica Bratanović.

Izložbu i autoricu predstavit će umjetnički fotograf i voditelj pulske fotografske galerije “Makina”, Hassan Abdelghani.

Izložba ostaje otvorena do 15. studenog 2018. godine za vrijeme trajanja manifestacije “Mjesec hrvatske knjige”.

O autorici

Snježana Bratanović, pulska fotografkinja, dobitnica brojnih nagrada i priznanja struke, što je i potvrda njezinog rada na ovim prostorima i priznatim međunarodnim festivalima fotografije. Često eksperimentira s fotografijom, od analogne do digitalne, gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice u konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama šireg društvenog značaja.
Izlagala je na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani, Pazinu i Puli.Trenutno izlaže u New Yorku na međunarodnoj izložbi fotografija “The Art of Creation2 u Patchogue Arts Gallery, kao dio festivala “E Pluribus Unum”. Izložba “Dragi kamen” u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici njezino je 8. samostalno izlaganje. Fotografije su joj publicirane na brojnim stranicama časopisa o fotografskoj kulturi diljem svijeta, kao i u nizu web magazina. Živi i stvara u Puli.