Pula – izložba fotografija: SNJEŽANA BRATANOVIĆ | Dragi kamen

Od 3.12.2018. godine u Turističkoj zajednici Pula, u prostoru Informativnog centra, Forum 3, postavljena je izložba fotografija “Dragi kamen”, pulske fotografkinje Snježane Bratanović.
Uz duboko poštivanje baštine, kulture i tradicije istarskoga kraja, autorica je izložbu posvetila čarobnim vizurama gradova jugozapadne Istre, kulturnim spomenicima, kažunima i suhozidima kao prepoznatljivim elementima identiteta Istre.

Izložba ostaje otvorena do 15.1.2019. Radno vrijeme Info centra je od 9 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati.

Svaki stariji Istranin, u mojim fotografijama može vidjeti
svoju mladost ili mladost svojih roditelja, djedova, predaka,
kako su je oni ispisivali gradeći i prepričavajući događaje svoje mladosti.
S obzirom da jako volim mistično ozračje s duhom prošlosti,
fotografije su obrađene u sepija tonu, što je ujedno i moj osobni stil
i prepoznatljiv potpis s kojim sam se uspjela izdvojiti iz mase i mora fotografija…“ kaže autorica, Snježana Bratanović.

O autorici

Snježana Bratanović, pulska fotografkinja, dobitnica brojnih nagrada i priznanja od strane struke što je i potvrda njezinog rada na ovim prostorima i priznatim međunarodnim festivalima fotografije.

Često eksperimentira s fotografijom, od analogne do digitalne, gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice u konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama šireg društvenog značaja.
Priznatoj autorici i finalistici međunarodnog fotografskog festivala Rovinj Photodays nagrađena je serija fotografija o Arena trikotaži „Početak i kraj“ koja je 2017. uvrštena u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Posljednjih osam godina kontinuirano izlaže na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani, Pazinu i Puli.
Tijekom rujna i listopada, 2018. predstavila se njujorškoj publici na međunarodnoj izložbi fotografija „The Art of Creation“, Patchogue Arts Gallery, New York.
Fotografije su joj publicirane na brojnim stranicama časopisa o fotografskoj kulturi diljem svijeta, kao i u nizu web magazina.

Živi i stvara u Puli.