Pula – izložba fotografija: Heni Tade – ‘Black No. 1′

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Heni Tade pod nazivom ‘Black No. 1′ u petak, 23. studenog 2012. u 19h u Kinu Valli, Giardini 1, Pula. Izložba će biti otvorena do 13. prosinca 2012.

Ženska ljepota vječita je inspiracija umjetnika od pamtivijeka, no posebno mjesto uvijek su zauzimale tajanstvene ljepotice koje su svojedobno slikari pokušavali ovjekovječiti na platnu, a danas barem na trenutak njihovu ljepotu žele zabilježiti fotografi.

Tajanstvenost budi znatiželju u gledatelju, a upravo mračan gothic pravac svojim izričajem dade samo naslutiti što se krije iza prekrasne vanjštine djevojaka – one ne osvajaju smiješkom niti izazivaju, već dadu naslutiti da se iza njihovih očiju kriju mnoge priče. U crno-bijeloj tehnici, koja također donosi samo dio spektra zabilježenog prizora, Heni Tade je kroz 17 fotografija odlučila ovjekovječiti ljepotu nekolicine djevojaka na raznim lokacijama u Puli – a posebnu inspiraciju pronašla je u velebnim Austro-ugarskim građevinama poput Monumenata, Mornaričkog groblja i drugih. Ispred objektiva našle su se Puljanke Marinela, Marina, Anita, Sonja, Petra i Sara. Valja istaknuti da se od svih tih djevojaka manekenstvom bavi jedino Sara, koja je inače manekenka modne agencije Tijara.

Ova romantična i tajanstvena priča koju svojim fotografijama u crno-bijeloj tehnici piše fotografkinja Heni Tade javnosti će biti predstavljena od 23. studenog do 14. prosinca u kinu Valli, na izložbi pod nazivom Black No. 1. Crno, jer svima nama pogled bježi u tamne kutke naše duše, a i stoga što je izložba inspirirana pjesmom Black No. 1 grupe Type O Negative, čiji stihovi i prate izložene fotografije.