Pula – dokumentarna multimedijska izložba: Uljanik u Puli!

U srijedu, 10. listopada u 19 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc otvorit će se multimedijska izložba pod nazivom “Uljanik u Puli!”. Izložba tematizira deset dana štrajka radnika Uljanika iz kolovoza ove godine.

Multimedijski projekt „Uljanik u Puli!“ dokumentira izlazak radnika Uljanika u grad kako bi ostao zabilježen u memoriji njegovih građana, da uz onaj trag na ulici i u životima mnogih ljudi dobije i svoju sliku u ogledalu, odraz bez kojeg je teško jasno vidjeti tko smo i što smo, danas i ovdje. „Uljanik u Puli!“ podrška je brodograditeljima i svemu onom što brodogradnja za Pulu predstavlja te prikazuje radnike Uljanika u fotografijama, tekstovima i audio zapisima koji svjedoče događajima određujući budućnost zajednice.

Nakon onog skoro već zaboravljenoga Berlinskog, pada nam pred očima i naš, Uljanikov zid. Stižu novi vjetrovi koje je, izgleda tako, bez zida teško zaustaviti. No, zato imamo Grad.
„Uljanik u Puli!“ prešao je preko zida, u grad, upravo zbog toga.

Izložba ostaje otvorena do 8.11.2018.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.