Prvi studijski testovi i usporedbe Nikona D800 i Canona 5DmkIII

Web portal za digitalnu fotografiju Dpreview.com i ekipa sa www.imaging-resource.com su postavili prve studijske testove Nikona D800. Ono što je još zanimljivije, postavljene su i usporedbe sa konkurentskim modelima, poput Canona 5Dmk II, ali i nove trojke!

Web portal za digitalnu fotografiju Dpreview.com i ekipa sa www.imaging-resource.com su postavili prve studijske testove Nikona D800. Ono što je još zanimljivije, postavljene su i usporedbe sa konkurentskim modelima, poput Canona 5Dmk II, ali i  nove trojke!  Potencijalnim kupcima svakako će biti od koristi usporedbe na višim ISO vrijednostima  jer se, otkad je d800 izašao sa svojim specifikacijama u javnost dosta nagađalo da li je 36 MP za Leica format ipak “malo previše” i kako će to utjecati na razinu šuma s obzirom na veličinu piksela i njihovu gustoću, te  je li Canon postupio pamentnije kada je  5DmkIII ostavio na “skromnijih” 22 MP.  Sa vjerom u vaš dobar vid i zdravu prosudbu , bez ikakve želje za eventualnim sugestijama, ostavljamo Vam da sami prosudite tko je ove godine napravio bolji posao.

dpreview.com

Linkovi:    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

http://www.dpreview.com/previews/nikonD800/9

Usporedno sa ovime, Dxo mark je objavio i recenziju Nikona D4, koji je nakon testiranja zauzeo 2. mjesto na ljestvici senzora. Je li to konačan poredak za ovu sezonu, teško je reći jer još nemamo prave testove Canona 1Dx , koji s pravom pretendira na isto mjesto!