PROZOR U SVIJET MINIJATURA

Način na koji nove generacije koriste tehnologiju iznenađuje nas svakim danom. Inspirativna je tako i priča o četrnaestogodišnjaku iz Amerike koji je postao internetska atrakcija. Sa svojim maštovitim fotografijama skrenuo nam je pozornost na svoj rad i potvrdio kako nove tehnologije potiču kreativnost djece i mladih. Njegovo ime je Zev ili Fiddle Oak kako se naziva na stranici Flickr na kojoj od 2011. godine objavljuje svoj rad. Kroz fotografije predstavlja svijet u minijaturama koji zahvaljujući učinkovitom zamućenju zaustavlja naš pogled na onome što je zaista bitno, istovremeno ističući učinak sanjarenja.

Photoshop je počeo koristiti sa samo osam godina, a do danas gotovo briljira u foto manipulacijama koje nas neodoljivo podsjećaju na priču o Palčiću, ali u verziji 21.stoljeća. Vizualna čistoća fotografija direktno utječe na naše emocije, a svjetlost koja igra veliku ulogu u projektima koje stvara, bilo da se radi o pejsažima na otvorenom ili zatvorenom prostoru, mistificira i intrigira. Njegova igra minijaturama vraća nas u djetinjstvo i podsjeća na bajke ispričane kroz američku maštu gdje se uz svjetlost svijeća čitaju priče za laku noć.

”Little Folk” je album gdje završavaju kompozicije koje ga definiraju kao autora, one najkreativnije kroz koje možemo otputovati imaginarnim svijetom koji stvara igrajući se kreativnošću i tehnologijom. Na autorovom blogu možete saznati što se krije u pojedinim koracima njegova rada, dok većinu fotografija izlaže na svojoj Facebook stranici.

Flickr je i dalje mjesto na kojem objavljuje sve novosti vezane za svoje fotografije, i svakako nezaobilazno mjesto za sve one koji su spremni sanjariti uz njegov inspirativan rad. Između fotografija se krije i video koji vrijedi pogledati, a kad jednom uđete u Zevom svijet sigurno ga nećete tako lako napustiti.

Piše: Dolores Marčetić