Projekt “Female space”

Projekt Female space predstavlja ciklus radionica pod nazivom Žensko pismo u fotografiji. Uvodno predavanje i predstavljanje projekta održat će se 1. lipnja 2013. godine u Zagrebu na jezeru Bundek. Ciklus jednodnevnih besplatnih radionica nastavit će se kroz lipanj, srpanj i kolovoz 2013. godine u Zagrebu u neformalnom i spontanom okruženju. Prva sedmodnevna radionica, koja će trajati od 1. - 7. rujna 2013. godine, održat će se na otoku Visu, na Imanju pod Kistom i namijenjena je svim ženama koje žele osloboditi svoju kreativnost kroz medij fotografije.

Projekt Female space predstavlja ciklus radionica pod nazivom Žensko pismo u fotografiji. Uvodno predavanje i predstavljanje projekta održat će se 1. lipnja 2013. godine u Zagrebu na jezeru Bundek. Ciklus jednodnevnih besplatnih radionica nastavit će se kroz lipanj, srpanj i kolovoz 2013. godine u Zagrebu u neformalnom i spontanom okruženju.

Prva sedmodnevna radionica, koja će trajati od 1. – 7. rujna 2013. godine, održat će se na otoku Visu, na Imanju pod Kistom i namijenjena je svim ženama koje žele osloboditi svoju kreativnost kroz medij fotografije.

Female space ili Ženski prostor konceptualni je projekt udruge DEGA ART koji se sastoji od ciklusa radionica i seminara namijenjenih poticanju te oslobađanju ženske kreativnosti korištenjem raznih medija, od fotografije do plesa. Svaki ciklus ima svoj tematski okvir, uvijek s naglaskom na osvještavanje i izražavanje ženskog kreativnog potencijala kroz primjenu različitih procesa koji potiču oslobađanje i realiziranje stvaralačke energije, koja je jedan od bitnih elemenata samorazvoja.

Katarina Karakaš Spiroski i Lana Ćosić, dvije mlade umjetnice, novim projektom Female space donose osvježenje hrvatskoj umjetničkoj sceni. Glazbenice, koje su na svom razvojnom putu okrenule poglede prema neistraženoj pučini fotografije i dizajna, odlučile su kroz različite idejne izraze prenijeti svoje znanje i osvijestiti kreativnost žena koje su na tragu svojih iskonskih težnji prema osobnom umjetničkom izražaju i buđenju kreativne energije.

Cilj Female space-a je stvoriti mrežu besplatnih radionica kroz suradnju s lokalnim vlastima, ženskim organizacijama i udrugama, koje bi se odvijale diljem Hrvatske, s mnogim umjetnicima kao i gostima predavačima koji su spremni polaznicama radionica prenijeti svoja znanja i iskustva.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovom procesu oslobađanja ženske kreativnosti. Također, pozivamo na suradnju sve slične organizacije koje imaju zadaću osloboditi ženu od okova društvene indoktrinacije i raznih stereotipa koje koče ženski umjetnički izraz.

Sve informacije možete pronaći na sljedećim stranicama:

http://www.femalespace.org

https://www.facebook.com/FemaleSpaceProject

http://www.vis-cultrelax.com

 

 

Renata Batinić

Mob: +385 92 194 1572

E-mail: femalespaceproject@gmail.com